Минулими вихідними в Юрмалі Лайма Вайкуле провела власний щорічний фестиваль Laima RendezVous Jūrmala. У2023 року він був присвячений Україні.

Український артист Андрій Данилко, який виступає під псевдонімом Вєрки Сердючки, також відвідав фестиваль Лайми Вайкуле в Юрмалі.

На сцену артист вийшов у вишиванці та із зіркою на голові, а його "мама" Інна Білоконь блищала в українському вбранні. Шоу-балет запалив разом із ними на сцені під розривний хіт, у приспіві якого є слова "Раша, гудбай".

Вже традиційно Андрій Данилко у образі Вєрки Сердючки влаштував на сцені ціле шоу. Під час свого виступу Андрій Данилко виконав улюблені хіти аудиторії та знамениту пісню Dancing Lasha Tumbai.

Саме з цією композицією у 2007 році Вєрка Сердючка посіла друге місце на Євробаченні. Ще тоді, 16 років тому, цей запальний трек викликав обурення у росіян, яким у приспіві чулися рядки Russia, goodbye. І якщо раніше Данилко запевняв, що у його пісні співається саме Lasha Tumbai, то після повномасштабного вторгнення текст композиції офіційно змінився на Russia, goodbye.

Як і слід очікувати, у росіян це викликало істерику. Втім, шаленіють Z-патріоти не лише через Данилка, а й через фестиваль загалом, який цього року обійшовся без пропутинських артистів та російських пісень.

Що пишуть росіяни:

  • "Сільський конкурс "Алло, ми шукаємо таланти""
  • "Цирк! Жалюгідне видовище. Не вистачає головного циркача"
  • "Як у сільському клубі"
  • "Днище"
  • "В колхозе "Червоне дышло" праздник"
  • "Що за цирк минулого століття?"
  • "Це Росія сказала вам гудбай, а не ви їй. Убожність".

Зазначимо, що серед українських зірок, окрім Вєрки Сердючки, на сцені у Юрмалі також з'явилися Макс Барських, Оля Полякова, ALEKSEEV та Ганна Буткевич.

Читайте також:

Церковне свято 1 серпня: що заборонено робити цього дня і про що говорять прикмети

Люди сумують: у бою не стало українського актора та спортсмена

Вже найближчими днями: астролог назвала 7 міст України, за якими росіяни готують ракетні удари