Стало відомо, що у Москві на 62-му році життя помер В'ячеслав Гришечкін, радянський та російський актор театру та кіно, театральний педагог, заслужений артист РФ (1994).

Він служив у Театрі на Південному Заході з його заснування. Також працював у Російському академічному молодіжному театрі. З 1996 по 1999 рік працював у програмі "Колесо Історії" як актор.

Трагічну новину повідомив його колега та артист "Театру-студії на Південному Заході" Антон Бєлов.

"В'ячеслав Германович... Рідний... Спочивай зі світом! Дякую за великий внесок: у статус, у розвиток та ім'я нашого театру", - написав Бєлов.

Крім того, смерть Гришечкіна підтвердила також засновник та лідер руху "Артисти воїнам Росії" та його колишня дівчина Діана Бічарова.

Як заявила Бічарова, вона бачила Гришечкіна зовсім недавно. Він мав їхати разом із учасниками руху на гастролі до Санкт-Петербурга. За словами Бічарової, квитки були придбані, а потім Гришечкін зателефонував їй і сказав, що не зможе поїхати через погане самопочуття.

"15 вересня мені зателефонував уже племінник В'ячеслава Максим і повідомив, що його більше немає. Не витримало серце. Ми всі шоковані!" - Розповіла Бічарова.

Як повідомляє телеграм-канал Mash, останній тиждень актор провів у реанімації у вкрай тяжкому стані.

В'ячеслав Гришечкін був одружений двічі, його друга дружина померла у 2017 році через онкологічне захворювання. Після цього актор впав у глибоку депресію. Ще б пак, з Ганною він прожив у шлюбі 25 років. Крім того, В'ячеслав вважав, що винен у смерті обраниці, бо він пив, а Ганна, як могла намагалася боротися зі згубною пристрастю чоловіка.

У фільмографії Гришечкіна було 167 проектів.

Серед фільмів за його участю: "Біндюжник та Король" (1989), "Графіня де Монсоро" (1997), "Досьє детектива Дубровського"(1999), "Бригада" (2002), "Баязет" (2003), "Таємниці палацових переворотів. Росія, століття XVIII. Фільм 5. Друга наречена імператора" (2003), "Солдати. День захисника Вітчизни" (2004), "Фурцева. Легенда про Катерину" (2011) та ін.

Однак, широкому глядачеві Гришечкін запам'ятався за роль замполіта Староконя у серіалі "Солдати". Крім того, відомими ролями Гришечкіна є персонажі у серіалах "Щасливі разом", "Каменська", "Бригада".

У 1994 році В'ячеслав Гришечкін був удостоєний звання "Заслужений артист Російської Федерації", а в 2013 році отримав медаль ордену "За заслуги перед Батьківщиною" ІІ ступеня.

Читайте також:

Лікарі роблять усе можливе: співак Ігор Ніколаєв у тяжкому стані потрапив до лікарні

Ось це пощастило мужику: звичайний сантехнік знайшов золото, яке заховали 2 тисячі років тому

Була однією ногою на тому світі: Леся Нікітюк розповіла, як мало не загинула через мочалку