Андрій Макаревич, російський музикант та лідер гурту "Машина часу", нещодавно висловив свою яскраву позицію в інтерв'ю, відповідаючи на запитання журналіста про війну в Україні. Під час бесіди з Георгієм Лобушкіним на його каналі "Влобушкинъ", Макаревич не стримав своїх емоцій.

Докладніше про інтерв'ю Андрія Макаревича інформує Обозреватель.

Журналіст славиться своєю думкою про те, що Росія має перемогти в так званій "СВО" і що війна в Україні - це лише "метушня", а вся вина лежить на США та колективному Заході.

Однак Макаревич не стримав свого роздратування за таких аргументів Лобушкіна. Журналіст зазначив, що санкції були накладені країнами Заходу, а не російською Думою. Макаревич не приховував свого невдоволення і сказав, що заборона та санкції - це реакція на "поточні події", і в цьому винна Росія.

Друг мій, що ти хочеш від мене почути? Ні, це не Дума: це одна сторона віроломно напала на іншу і тому отримала голову. От і все. Тільки отримали жителі, які вдавали, ніби все добре. "У нас розумний цар, він вирішує". Ось він дорішався. А тепер вони сидять без ліків та кажуть: "Як же так?". А ось так. Зрозуміло пояснюю, ні?", - сердито відповів Андрій Макаревич.

Діалог продовжувався, і Лобушкін запитав, чому росіяни не можуть отримати ліки. Макаревич відповів, що росіяни відповідають за дії свого президента, і це саме він ухвалив рішення.

"Адже у нього величезний рейтинг. Адже його дуже люблять росіяни. Ну віддувайтеся" , - додав Макаревич.

Макаревич висловив свою думку, що через війну страждають усі: і ті, хто не підтримує Путіна, і ті, хто покинув країну. Він сказав, що життя мільйонів людей було зруйновано через забаганки одного "дядечка", а ще кілька сотень людей було вбито через імперські амбіції президента.

Після цього журналіст продовжив дискусію та запитав Макаревича, чи можна вважати росіян, які допомагають Україні, власниками часів Другої світової війни. У відповідь Макаревич сказав, що він готовий оцінювати кожну людину індивідуально, а чи не загалом. Він зазначив, що деякі допомагають відновлювати будинки зруйнованих мирних жителів, інші допомагають армії.

Питання, що має статися, щоб війна могла завершитися і почалося примирення, також було обговорено. Макаревич пояснив, що повернення української території – це умова, а не крок до примирення. Він навів аналогію, порівнюючи це з ситуацією, коли комусь відібрали половину квартири, а потім пропонують дружити, сказавши: "Тобі краще буде, якщо ми дружитимемо". Макаревич вважає, що перш за все потрібно повернути те, що було захоплено, і лише після цього можна говорити про завершення війни. Він додав, що про це слід питати в українців.

Таким чином, в інтерв'ю Андрій Макаревич висловив свою яскраву позицію щодо війни в Україні та висловився проти ідеї, що Росія має перемогти. Він наголосив на стражданнях багатьох людей через цю війну і підкреслив, що повернути українську територію має бути умовою для примирення.

Читайте також:

Була однією ногою на тому світі: Леся Нікітюк розповіла, як мало не загинула через мочалку

Лікарі роблять усе можливе: співак Ігор Ніколаєв у тяжкому стані потрапив до лікарні

Люди не стримували сліз: на "Голос країни" прийшов воїн ЗСУ і заспівав пісню про невідомого героя. Відео

Не стало легендарного британського актора-гумориста