Стало відомо, що 76-річний американський письменник Стівен Кінг зазнав серйозної операції. Проблеми зі здоров'ям у Стівена Кінга трапилися через те, що далекого 1999 року він потрапив у серйозну ДТП.

Новиною про своє здоров'я "Король жахів" поділився у соцмережі X, яка раніше називалася Twitter.

76-річний письменник розповів, що хірургічне втручання йому було необхідне через давню травму правої ноги, яка днями відмовила.

"Мені зробили операцію із заміни кульшового суглоба. Моя права нога, яка постраждала влітку 1999 року в аварії, нарешті відмовила", - поділився "король жахів".

В результаті операції письменнику видалили пошкоджену ділянку кульшового суглоба, замінивши її штучним протезом. Тепер Стівен Кінг поки що не може нормально сидіти. Тому попереду на чоловіка чекає тривала реабілітація.

Стівена Кінга збила машина: що відомо

ДТП сталося 19 червня 1999 року в Ловеллі, штат Мен. Цього дня Стівенг Кінг прогулювався містом, неквапливо пересуваючись узбіччям шосе. Водночас водій мікроавтобуса Браян Сміт рухався дорогою, але відволікся на свого собаку, який нібито стрибав по салону, і наїхав на письменника.

Відомо, що зіткнення чоловіка відкинуло на 4 метри, що завдало Кінгу чимало серйозних травм. Зокрема, дев'ять переломів у правій нозі, у восьми місцях тріснуть хребет, зламана чотири ребра, пробита легеня, а на голову хірургам довелося накласти десятки швів.

Очевидці аварії розповідали поліцейським тоді, що те, що Стівен Кінг вижив у тій аварії – справжнє диво.

Медики навіть розглядали можливість ампутації ноги, але вирішили стабілізувати роздроблені кістки за допомогою апарату зовнішньої фіксації. Згодом Кінг переніс п'ять операцій протягом десяти днів. І ще довго відновлювався.

Письменник тоді щонайменше на два місяці виявився повністю прикутим до ліжка, а знову писати він почав лише через рік.

Нагадаємо, що Стівен Кінг неодноразово висловлював свою підтримку Україні, а нещодавно і зовсім у своєму зверненні до Росії буквально наказав країні-агресорові "забиратися з України". Відомо, що після окупації України Стівен Кінг відмовився співпрацювати із російськими виданнями.

Читайте також:

Його знала вся Україна: не стало відомого народного артиста Андрія Вереса

Софія Ротару не витримала і показала зворушливу листівку, присвячену захисникам України

"Скасування" Меладзе: у Росії зриваються концерти артиста. Тепер можна з Вірою Брежнєвою у турне податися

"Живу під наглядом": Максим Галкін розповів про стосунки з Лаймою Вайкуле і чому він із нею живе