Сьогодні, 8 жовтня, стало відомо, що раптово померла Народна артистка України, легенда Ніна Матвієнко.

Про смерть співачки на своїй сторінці у соцмережі повідомила дочка артистки, співачка Тоня Матвієнко. Вона застигла фотографію Ніни Митрофанівни і коротко її підписала: "Мама померла".

Причин смерті матері співачка не розкрила.

Свій пост вона розмістила сьогодні, 8 жовтня.

Про смерть Матвієнка висловився і її зять Арсен Мірзоян. Він написав про співачку на своїй сторінці у Facebook .

У коментарях під постами користувачі пишуть, що новина про смерть Ніни Матвієнко дуже шокувала всіх. Користувачі підтримують дочку співачки і зазначають:

  • Пішла українська душа😭 світла пам’ять🕯️
  • 😢😢😢😢😢😢Немає жодних слів щоб втішити. Ніна Митрофанівна це скарб нашого народу. Якби України співала, то лунав би саме її голос. Співчуваю. Це величезна втрата;
  • Яка була жінка , приклад для всіх, нехай з Богом спочиває 😢;
  • Співчуваю та плачу....Наша Берегиня;
  • Легенда української естради з ангельським голосом, який зачаровував мільйони людей
    Спочивайте з миром, Ніно Митрофанівно🙏🏻;
  • Унікальний тембр голосу Ніни Матвієнко залишається з нами назавжди. Її голос в пізнавальний з перших нот;
  • Це біль для всього народу України.

Хто така Ніна Матвієнко

Ніна Матвієнко – відома українська співачка. Вона здобула широке визнання завдяки своєму потужному вокалу та вмінню втілювати глибокі емоції у піснях. Матвієнко запам'яталася багатьом як виконавиця пісень "Квітка душа", "Ой, летіли дикі гуси" та "Скрипаль".

Ніну Митрофанівну Матвієнко називали "душею української пісні". Ще б пак, протягом 21 року співачка була солісткою у хорі "Верьовки" і стільки ж у камерному оркестрі "Київська камерата", з якими працювала до цього дня. Особливо багато у репертуарі співачки було багато народних пісень, серед них обрядові, ліричні, гумористичні, пісні-балади, українські пісні 17 – 18 ст.

Ніна Матвієнко мала низку державних нагород, зокрема зірку Героя України.

Також ще з часів СРСР мала звання народної артистки України та почесної громадянки Києва.

Крім того, співачка знімалася у фільмах, зокрема у стрічці "Як гартувалася сталь".

А ще Ніна Матвієнко грала в театрі: телевистава "Маруся Чурай", "Катерина Білокур", "Розлилися води на чотири броди", фільми "Солом'яні дзвони", "Пропала грамота", радіовистави "Політ стріли", "Русалкіний тиждень" "Кларнети" ніжності" та багато інших.

1971 року вийшла заміж за художника Петра Гончара. Він прийшов на концерт у Києві 1968 року і сказав, що співачка стане його дружиною. 1972 року Ніна народила сина Івана, потім народився син Андрій. А потім – Антоніна. Обидва сини стали художниками, Іван згодом вирішив здійснити постриг і піти у ченці. Антоніна стала співачкою та часто виступала на одній сцені з матір'ю.

Ніна Матрієнко була активною учасницею Помаранчевої революції та Революції Гідності. Вела активну громадську та благодійну діяльність.

Читайте також:

Із закритого пакету долинала "Червона калина": рідні загиблого в Грозі намагалися додзвонитися на телефон, який лежав у нього в кишені. Відео

«Війна та розлучення»: Віра Брежнєва вперше висловилася про розлучення з Костянтином Меладзе

"Війна буде довгою": українцям озвучили жахливий прогноз. Цьому не видно кінця та краю