Російський актор і комік Максим Галкін поділився своєю позицією щодо поточної ситуації в Ізраїлі та вирішення його родини не залишати країну на тлі недавніх нападів ХАМАСу. Галкін та його родина переїхали до Ізраїлю понад півтора року тому після вторгнення Російської Федерації в Україну.

Про це пише «apostrophe», посилаючись на публікацію Максима Галкіна в Instagram.

У відео, опублікованому в Instagram, Максим Галкін висловив рішучість залишитися в Ізраїлі, заявивши, що він разом із дружиною Аллою Пугачовою та двома дітьми не має наміру змінювати місце проживання. Він наголосив, що, якби була така можливість, він би взяв до рук зброю, щоб захистити Ізраїль, але воліє підтримувати країну іншими способами, такими як здавання крові та надання допомоги у тилу.

"Якби я служив в армії Ізраїлю і були б хоч якісь підстави, щоб я міг піти зараз захищати Ізраїль, я пішов би. Але в мене є можливість по-іншому підтримати країну. Я піду здавати кров, я допомагатиму. Думаю, що ізраїльтянам, які говорять російською, важливо, що ми з Аллою тут", - заявив Галкін.

Актор високо оцінив єдність і патріотизм, виявлені ізраїльтянами, підкресливши їхню прихильність до захисту своєї батьківщини від загарбників. Незважаючи на громадянство Євросоюзу та свободу вибору місця проживання серед 27 європейських країн, Галкін та Пугачова свідомо обрали Ізраїль, бо почуваються там як удома.

"Це був усвідомлений вибір. Ми вже багато років громадяни Європейського союзу, у нас є європейські паспорти. І ми можемо жити в одній із 27 прекрасних європейських країн без проблем хоч завтра. Але ми вибрали Ізраїль, бо мені тут спокійно, бо ми з "Аллою відчуваємо себе своїми, не чужими. Так само, як ми завжди почувалися в Росії. Я – єврей по мамі. Це частина мене, тому ми обрали Ізраїль. І жодної хвилини про це не шкодували. І сьогодні, у ці важкі, сумні дні ми залишаємося тут, і навіть не розглядали можливість кудись поїхати, хоча вона є. Понад півтора роки тому ми з родиною поїхали з Росії. Хоч би скільки намагалися назвати наш виїзд втечею – це неправда. Тікають від загрози. Нам нічого не загрожувало. Як і Росії, нічого не загрожувало в лютому 2022 року. Чому ми поїхали, я пояснювати не буду", - додав відомий комік.

Максим Галкін також зазначив, що його діти навчаються в школі в Ізраїлі, навчаються івритом, і що він особисто вчить мову. Він висловив гордість за стійкість Ізраїлю та непохитний дух його народу у захисті своєї нації. Галкін, як і раніше, з оптимізмом дивиться на можливу перемогу Ізраїлю і висловив сподівання, що в майбутньому він так само пишатиметься тим, що він російський.

"Ви не уявляєте, яка гордість у мене зараз за цю маленьку країну, яка в єдиному пориві стала на свій захист. Тут прагнуть потрапити на фронт. Тут немає різниці між пересічними громадянами і дітьми високопоставлених чиновників. Ось це - патріотизм. І я пишаюся тим, що я ізраїльтянин. Упевнений, прийде час, і я буду так само пишатися, що я росіянин. Зараз якась перезмінка в Росії з пріоритетами і моральною етикою. Ну нічого, доживемо і до інших часів", - гордо сказав чоловік Алли Пугачової.

На закінчення він повторив, що від'їзд його сім'ї з Росії був не втечею, а свідомим вибором, пояснивши, що вони не відчували загрози і що рішення виїхати було засноване на різних чинниках. Галкін також визнав зміни в пріоритетах і моральній етиці Росії, висловивши впевненість, що в майбутньому ми станемо свідками інших часів.

Читайте також:

Не стало відомого музиканта, який усім запам'ятався за гуртом "Руки вгору". Його знайшли у під'їзді

Перевіряйте здачу у магазинах: українцям масово видають на касах фальшиві гривні. Як визначити підробку

ЗМІ розповіли, як Марченко-Гринівецький-Чердинців розпродали землю під час війни: одеська блогер обурилася дивними контрактами