Олександр Наумович Мітта (справжнє прізвище Рабінович) - один із найславетніших та найталановитіших кінорежисерів російського кінематографа. На його рахунку такі яскраві картини часів СРСР, як "Друг мій Колька", "Сказ про те, як цар Петро Арапа одружив", "Екіпаж". А ось нове тисячоліття для режисера ознаменувалося нестандартним серіалом "Кордон. Тайговий роман. Ось уже понад 3 тижні його шанувальники із завмиранням серця чекають на добрі новини з Боткінської лікарні, проте лікарі не говорять нічого втішного.

Стало відомо, що режисера Олександра Мітта 2 грудня було переведено в реанімацію через погіршення стану. До цього відомий російський кінорежисер, сценарист та актор лежав у неврологічному відділенні.

Так, у повідомленні телеграм-каналу 112 говориться, що в даний час медики роблять все можливе, щоб впоратися з ускладненнями, які виникли під час лікування.

"Лікарі роблять все можливе, щоб впоратися з ускладненнями, які виникли під час лікування. У режисера розвинулася пневмонія. Також лікування ускладнює тяжку хронічну недугу”, - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, що відомий режисер Олександр Мітта був екстрено госпіталізований ще 12 листопада 2023 року. Перед цим 90-річний режисер почав задихатися. Імовірною причиною такого стану стало гостре порушення мозкового кровообігу.

За інформацією SHOT, чоловікові стало погано того дня у своїй квартирі. Його син зателефонував у швидку після того, як Олександр Наумович почав задихатися. Лікарі, що прибули, відвезли режисëра до лікарні.

90-річний Мітта в березні цього року хворів на ковід, а пізніше переніс інсульт. Він також потрапляв до лікарні у липні через погане самопочуття.

Нагадаємо, що його дружина Лілія Майорова померла 2022 року. Режисер має сина Євгена Мітта, який є художником.

Читайте також:

Його знала вся країна: не стало відомого українського актора, зірки фільмів "Мажор" та "Повернення Мухтара"

Він запам'ятався багатьом: не стало відомого учасника шоу "Голос країни"

Сповідь, що викликає сльози: дружина невиліковно хворого Брюса Вілліса розповіла про своє горе