Погода в туристичних країнах останнім часом не радує не тільки туристів, а й місцевих жителів. Лісові пожежі та повені забрали життя людей у Туреччині.

Вибираючи країну для туризму цього літа, варто звернути увагу не тільки на правила в'їзду в країну, які змінюються буквально кожен день через пандемію коронавірусу, але також і на погоду в регіоні.

Так, одне з найпопулярніших напрямки для відпочинку – Туреччина – останнім часом непривітна не тільки до туристів, але і до місцевих жителів. Нещодавно в країні вирували лісові пожежі, які забрали життя 9 осіб. Від пожеж також загинуло 5 тисяч голів великої рогатої худоби, 30 тисяч птахів і 8 тисяч вуликів.

Тепер на Туреччину обрушилися зливи. Повені забрали життя 17-ти осіб. Усувати шкоду, завдану стихією, вирушили 5 тисяч рятувальників, 20 вертольотів і більше 20-ти човнів.

Тим часом в Італії панує аномальна спека. Нещодавно там був побитий рекорд 44-річної давності, температура повітря досягла +48 градусів. Через спеку в країні також почалися лісові пожежі. Вже загинуло 4 людини.

Лісові пожежі почалися і в Греції. Про жертви поки не повідомляється.

В Японії через затяжні зливи почалася повінь. 3 мільйони японців евакуйовані. Влада оголосила надзвичайний стан і просить людей не виходити на вулицю. Існує загроза зсувів.

У Криму знову потоп. Окупаційна влада оголосила на півострові надзвичайний стан.

Як повідомлялося раніше, в Україні оголосили штормове попередження. Коли і в яких регіонах очікувати негоду?

Hyser також писав, що у Росії потужний град пошкодив машини і будинки. Такого тут давно не бачили.