Ім'я Макі Кадзі не знайоме більшості людей. Однак він створив легендарну гру, над якою ламають голови мільйони людей у всьому світі.

В Японії у віці 69 – ти років помер Макі Кадзі-творець головоломки судоку. Повідомляється, що в останні роки життя Маки боровся з онкологією – у нього був рак жовчовивідних шляхів.

Гра судоку була відома ще в Стародавньому Китаї, але Кадзі зробив її популярною у всьому світі. У 1980-му він заснував в Токіо журнал головоломок Nikoli. У 1983-му році в цьому журналі вперше почали друкувати судоку. Так стародавня гра знову стала популярною.

Кадзі багато працював для популяризації головоломок. З цією місією він об'їздив більше 30-ти країн. Зараз з'явилися електронні версії судоку, які можна вирішувати на комп'ютері або на мобільному.

Суть гри полягає в наступному. Є квадрат розміром 9х9 клітин. Він розділений на менші квадрати зі стороною в 3 клітини. Все ігрове поле складається з 81 клітин. У деяких клітинах спочатку розставлені цифри від 1 до 9, вони служать підказками. Гравець повинен заповнити вільні клітини цифрами від 1 до 9 так, щоб в кожному стовпці, в кожному рядку і в кожному малому квадраті вони не повторювалися.

Дослідження, проведене в 2019-му році показало, що головоломки типу судоку позитивно впливають на людський мозок, зберігаючи його ясність на довгі роки.

Як повідомлялося раніше, у Кривому Розі по-звірячому розправилися з мером міста. Що сталося, і хто винен?

Hyser також писав, що у родині Віталія Козловського горе. Співак повідомив про смерть рідної людини.