Сьогодні Україна відзначила 30-річчя своєї незалежності. Головні заходи, приурочені до цієї дати, пройшли в столиці країни.

24 серпня Україна відзначає День Незалежності. Цього року свято з цієї нагоди було ще більш масштабним, ніж у минулі роки, оскільки саме у 2021-му наша країна відзначила круглу дату – 30 років незалежності. Саме 24 серпня 1991-го року Верховна Рада Української РСР проголосила незалежність України.

Тому цього року, незважаючи на те що Україна втягнута у війну на Донбасі, яку розв'язала Росія, ми з розмахом відзначаємо свою незалежність від «старшого брата». На честь свята військові паради та урочисті заходи пройшли в різних містах України. Але наймасштабніше свято за традицією відбулося в столиці країни місті-герої Києві.

До урочистого заходу готувалися заздалегідь і витратили на нього чимало грошей. Репетиції параду зайняли три дні, під час яких рух по столиці було частково перекрито. Однак в результаті воно того варте. Україна показала, що їй є, чим пишатися.

Під час параду по Хрещатику пройшли маршем різні види військ, а також проїхала військова техніка. У небі пілоти продемонстрували справжнє авіашоу, в якому брав участь найбільший транспортний літак у світі – українська «Мрія». А після параду сухопутних і авіавійськ на Хрещатику, який почався об 11:00 ранку, на Дніпрі о 14:00 почався парад військових катерів.

На урочистому параді був присутній президент України Володимир Зеленський. Він звернувся до українців з урочистою промовою, а також вручив державні нагороди видатним діячам України: артистам, спортсменам, військовим, лікарям, політикам та іншим, хто відзначився. У Президентській ложі були присутні екс-керівники країни: Леонід Кучма, Віктор Ющенко і Петро Порошенко. Перший президент України Леонід Кравчук, на жаль, не зміг бути присутнім на параді через погане самопочуття.

Як проходили святкові заходи на Хрещатику, дивіться у відео.

Як повідомлялося раніше, у мережі обговорюють образ першої леді на святкуванні Дня Незалежності.

Hyser також писав, що дружина Андрія Шевченка осоромилася через привітання українців з Днем Незалежності.