Україна відноситься до помірно континентального клімату. Зміна циклонів і антициклонів сприяє частій зміні погоди, проте в основному всім регіонам країни характерна тепла, м'яка і сонячна погода.

Але часто звичну погодну ідилію в країні може порушити "приїжджий" атмосферний фронт, який так чи інакше має своєрідний вплив на звичний характер температурних режимів і опадів.

І дані, якими поділився Обозреватель, свідчать про те, що в Україну йдуть справжні сибірські холоди.

Згідно з інформацією кліматологів, звичний для нашої півкулі рух холодних мас змінив свій маршрут. Всьому виною рідкісне атмосферне явище - над північною півкулею утворився так званий циркумполярний вихор, який більше характерний південній півкулі. Власне, саме цей вихор направив сибірський атмосферний фронт в нашу сторону.

Кліматологи вважають, що на шляху вихору стоять гори Тянь-Шань, які значно змінять територію холодних мас, внаслідок чого вони прямо рушать на територію України.

Прогнозується, що вже на початку листопада буде досить холодно. Однак, крім морозів, буде багато і теплих днів. Початок листопада характеризується температурою, яка досягне 0 градусів, а вночі – опуститься до -5 градусів. А вже середина листопада ознаменується підвищенням температури до +14 ...+15 градусів.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що киянам розповіли, коли в столицю прийдуть серйозні морози і перший сніг.

Нагадуємо, що названо небезпечні дати активності магнітних бур, які виб'ють з колії метеозалежних людей.

Також портал Hyser інформував, що в Укргідрометцентрі спрогнозували погоду на листопад.