Шакшука – арабський варіант яєчні, хоча на авторство цього рецепту претендують не лише араби, а й марокканці, ізраїльтяни та єменці. І, зрозуміло, всі вони не втомлюються доводити, що саме їхній рецепт – найправильніший.

ІНГРЕДІЄНТИ для приготування:

  • 3 яйця;
  • 2 шт. помідорів;
  • 1 зубчик чеснока;
  • 1/4 цибулини;
  • 1/2 болгарського перцю;
  • 1/2 цукіні;
  • 300 гр. консервованих томатів пелаті;
  • 4 гілочки петрушки;
  • 1 щіпка зіри;
  • 2 ст. л. оливкового масла;
  • 15 гр. вершків або йогурту;
  • сіль та перець за смаком

Миємо та обсушуємо 2 томати. Нарізаємо великими кубиками помідори і кладемо в миску.

Очищаємо зубчик часнику та дрібно нарізаємо. Додаємо подрібнений часник у томати. Туди ж додаємо дрібно нарізану цибулю (приблизно чверть середньої цибулини).
Половину червоного болгарського перцю спершу нарізаємо смужками, а потім великими кубиками.
Половину невеликого цукіні нарізаємо пластинками, потім – на кубики такого ж розміру, як перець та томати.
Додаємо в миску з овочами 300 г томатів пелаті – вони додадуть страві чудового аромату та додадуть насиченості. Солимо і додаємо 1 ст. л. оливкової олії.
Розігріваємо в сковороді 1 столову ложку оливкової олії та обсмажуємо суміш на овочах на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин до м'якості. Додаємо 1 щіпку зіри.

Обережно розбиваємо у сковороду 3 яйця. Рекомендується зробити невеликі заглиблення у овочевій суміші для кожного яйця за допомогою ложки. Солимо на смак і готуємо приблизно 2-3 хвилини на невеликому вогні.

Додаємо до сковороди 15 г натурального йогурту або густих вершків. З йогуртом – якщо хочете додати трохи кислого смаку та вершки, якщо хочете підсолодити.
Гасимо блюдо на невеликому вогні приблизно 7-10 хвилин або можна поставити в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку на 3-5 хвилин, залежно від того, якому ступеню готовності яєць ви віддаєте перевагу.