Ні для кого не секрет, що Максим Галкін та його дружина, співачка Алла Пугачова невдовзі після початку війни виїхали з Росії. Ще б пак, гуморист неодноразово засуджував дії Путіна в Україні. Так різко, що на початку вересня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Галкін робив "дуже погані заяви" і що "йому явно з нами не по дорозі". Відразу після цього міністерство юстиції Росії внесло Галкіна до списку фізичних осіб - "іноземних агентів". Його дружина Алла Пугачова через два дні теж зробила заяву.

Так, 18 вересня Алла Пугачова опублікувала в соціальних мережах пост із закликом включити її до списків "іноземних агентів". Таким чином співачка вперше відкрито висловилася про російське вторгнення в Україну та підтримала позицію Максима Галкіна, який виступає проти війни.

Пугачова заявила, що солідарна зі своїм чоловіком Максимом Галкіним — "чесною, порядною та щирою людиною, справжнім і непідкупним патріотом Росії", який бажає своїй країні "мирного життя, свободи слова" та припинення загибелі людей "за ілюзорні цілі".

З перших днів військового вторгнення в Україну Галкін виступав із засудженням війни. "Ви молитеся за мир у Великдень і одночасно посилаєте крилаті ракети в житлові будинки", – звертався Галкін до російських офіційних осіб після обстрілу Одеси. Крім того, Галкін повідомляв, що планує надати концерти в Ізраїлі, збираючи допомогу українським біженцям.

Зазначимо, що своє зарахування до іноагентів Максим Галкін прокоментував так: "Зі сцени у своїх концертах я займаюся гумористичним жанром, політичною сатирою, займаюся цим вже 28 років. Якщо я звертаюся до своїх передплатників або глядачів поза жанром, як громадянин, як людина, я це роблю абсолютно щиро.Щиро і залишаючись чесним перед самим собою.Міністерство юстиції, щирість і чесність не оплачується у пристойних людей, до яких я, сподіваюся, ставлюся. займаюся“, — сказав Галкін, додавши, що не знає чому його включили до реєстру і, що він не відмовлятиметься від сатири та гумору "на догоду політичній кон'юнктурі".

Читайте також:

Путін розбив окуляри і не побачив, як над ним жартували одразу три президенти на очах у преси. Відео

Максима Галкіна влада Росії визнала "іноземним агентом", який живе за гроші України

Авторитетний російський репер випустив кліп про відставку Путіна. Уся країна почула. Відео