Ефектно, яскраво, красиво, смачно та дуже просто! Помідори в снігу з часником на зиму виглядають цікаво і не вимагають безлічі спецій, заготовка виходить гармонійною та самодостатньою. Взимку можна подати консервацію як доповнення до м'яса або картоплі.

Товари:

  • помідори – приблизно 1,5 кг;
  • часник - 100 г (очищений);
  • сіль – 40 г;
  • цукор – 120 г;
  • лим. кислота – 1 час.

Помідори для цього рецепту потрібно брати невеликого розміру, без ушкоджень, стиглі, м'ясисті, але цупкі.

Перед тим як закладати томати в ємності, у кількох місцях бажано проткнути їх зубочисткою, щоб при заливанні гарячим маринадом їхня шкірка не луснула.

Заливаємо банки окропом, накриваємо кришками та витримуємо так 20 хв.

Цю воду зливаємо з банок у каструлю, додаємо за рецептом сіль, цукор та лимонну кислоту та доводимо до кипіння.

Цим розсолом заливаємо помідори поверх часнику та закочуємо кришками.

Часник очищаємо від лушпиння і натираємо часточки на середній або великій тертці.

Увага!!! Чеснодавку використовувати не варто, бо пропущений через прес часник зробить маринад каламутним.

Для подрібнення часнику можна взяти блендер чи дрібніше нарізати зубчики ножем.

Для приготування краще використовувати нейтральну до смаку фільтровану або бутильовану воду. Якщо використовувати воду з-під крана, то вона може надати страві неприємного характерного присмаку.

До речі, хоча в рецепті не передбачені спеції, але можна за бажанням додати чорний та запашний перець горошком (по 2-3 шт), лавровий, смородиновий лист, гвоздику (2 шт), подрібнену свіжу петрушку, парасольки кропу.

Читайте також:

Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт

Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт

Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка