Інгредієнти для основи:

  • 1 упаковка тіста філо (6 шарів);
  • 700 г цвітної капусти;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. карі;
  • сіль до смаку

Інгредієнти для соусу Морне:

  • 100 г твердого сиру Хаварті КОМО (+60 г для посипки);
  • 30 г вершкового масла;
  • 30 г борошна;
  • 300 мл молока;
  • 2 жовтки;
  • 100 мл вершків 30%

В першу чергу капусту необхідно розібрати на суцвіття приблизно однакового розміру, аби пиріг приготувався рівномірно. При цьому тверді частинки зручно відрізати кухонними ножицями.

У каструлі кип’ятимо воду, додаємо дрібку солі та опускаємо шматочки капусти на 2-3 хвилини.

Перекладаємо капусту у миску, додаємо карі та перемішуємо.

Далі необхідно розтопити 100 г вершкового масла. За допомогою пензлика змастити розтопленим маслом форму, в якій буде готуватись пиріг.

Далі викладаємо у форму перший шар тіста та щедро змащуємо його вершковим маслом. Зверху викладаємо другий шар і також змащуємо маслом. У шаховому порядку викладаємо так усі шість шарів тіста.

Для соусу Морне у сотейник викладіть 30 г вершкового масла та розтоплюйте на невеликому вогні. Коли воно розтопиться, всипте 30 г борошна. Трішки підсмажте до появи легкого горіхового аромату та повного об’єднання. Влийте 300 мл молока та додайте дрібку солі. Перемішуйте соус віничком, доки він не загустіє. Після цього зніміть каструлю з вогню. В іншій мисці з’єднайте 100 мл вершків 30% із двома жовтками, додайте сіль та перемішайте віничком. Влийте вершково-яєчну суміш у каструлю з соусом та перемішайте. На крупній тертці натріть 160 г твердого сиру Хаварті КОМО. Приблизно 2/3 натертого сиру вкиньте у каструлю з соусом, перемішайте віничком, аби сир розподілився та підтанув. Залийте соусом пиріг.

Притрусіть зверху третиною сиру, що залишився, він утворить красиву золотаву скоринку під час запікання. Ножицями обріжте зайве тісто з країв форми, аби воно не горіло у духовці. Запікайте пиріг з цвітною капустою 40-45 хвилин за температури 180 градусів.

Читайте також:

Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт

Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт

Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка