Цукати можна зробити з будь-якого гарбуза. Однак краще брати тих сортів, у яких щільніша м'якоть, в ній менше вологи і вони простіше піддаються сушінню і в'яленню. Зазвичай ці гарбузи дозрівають останніми.

Продукти:

  • гарбуз 800 гр;
  • вода 100 г;
  • цукор 400 г;
  • лимонна кислота 0,5 ч.лож або 0,5 лимона;
  • цедра 1 апельсина.

Гарбуз потрібно добре вимити, очистити від шкірки та видалити насіння.

Далі нарізаємо м'якоть на кубики приблизно 1х1 см і перекладаємо в каструлю. На приготування цукатів такого розміру піде небагато часу і готовими буде зручно їсти.

Для початку - готуемо сироп, яким заливаємо гарбуз.

Далі варимо гарбуз по 5 - 7 хв, охолоджуємо і так 3 рази.

На 4 рази зціджуємо сироп.

Розігріваємо духовку до 70 градусів. Викладіть шматочки гарбуза на лист з пергаментом, щоб не злипалися, на відстані один від одного. Сушимо в духовці з відкритими дверцятами протягом 2-3 годин.

Цукати мають зменшитися та стати трохи скляними.

Увага!!! Не перетримайте цукати в духовці – вони не повинні бути сухими та твердими. Поверхня може залишитися трохи липкою.

Читайте також:

Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт

Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт

Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка