Продукти, які необхідні:

  • 200 г печива Савоярді;
  • 500 г вершкового сиру (в ідеалі маскарпоні, але "Каліфорнія" також підходить);
  • 4 курячі яйця;
  • 100 г цукру;
  • 1 год. л. кава;
  • 200 мл окропу (або кип'яченої води для кави);
  • порошок какао на смак.

Приблизно за 30-60 хвилин до початку приготування потрібно залити каву гарячою водою або окропом. Відкладаємо убік (можна вилити в тарілку, щоб швидше охолонув). Можна додати 2 ч. л. кави на склянку води, якщо любите виразний смак кави.

Також потрібно дістати вершковий сир із холодильника, щоб він став м'якшим. На цьому етапі його також можна перекласти в глибоку посудину, в якій надалі можна буде переміщати його з іншими інгредієнтами.

Бажано взяти миску або більше каструлю (2-3 л).

Відокремлюємо жовтки від білків.

Білки збиваємо до стійких піків (цукор додавати не потрібно).

У жовтки в окремому посуді (можна взяти невелику піалку) додаємо 100 г цукру, перетираємо до однорідності (цукор розчинятися не повинен).

Далі потрібно змішати підготовлений вершковий сир із жовтками. Якщо залишаються грудочки, можна використовувати міксер, але збивати довго не потрібно лише до однорідності (дрібні крупинки у вигляді сиру допускаються).

Додаємо до сирної маси збиті білки. Акуратно перемішуємо (міксер тут не використовуємо!).

Готуємо форму для десерту. Швидкими рухами обмокуємо печиво в каву, що охолола (він може бути злегка теплим). Викладаємо на дно форми. Коли воно заповниться, викладаємо шар сирно-білкового крему, розрівнюємо. Знову вмочуємо печиво в каві та викладаємо другий шар. І ще один шар крему.

Притрушуємо десерт какао. Відправляємо в холодильник настоюватись (не менше 4 годин).

Читайте також:

Порізана картопля з фаршем: рецепт ситного сніданку на всю родину

Додаємо сир та ковбаску: незвичайний рецепт "дачних голубців"

Ласощі до чаю: як зробити солодкі цукати з гарбуза. Рецепт