У листопаді 2022 року світ вразила смерть вдови режисера Станіслава Говорухіна. Так, 74-річна Галина Говорухіна померла у страшних муках, адже вона живцем згоріла у своєму будинку в котеджному селищі на території Нової Москви. І ось така ж трагедія сталася з актором серіалу "Чотири танкісти та собака".

Стало відомо, що у своєму власному будинку живцем згорів польський актор серіалу "Чотири танкісти та собака" Петро Висоцький. Трагедія сталася у неділю, 26 березня. Зірці театру та кіно було 87 років.

Сумну новину у понеділок, 27 березня, повідомили у прес-службі театру Osterwy, де він служив до 2001 року.

Трохи згодом син зірки кіно вийшов на зв'язок і прокоментував трагедію.

"Сьогодні помер Петро Висоцький. Люблінський актор театру та кіно, душа компанії. Мій тато", - написав Ян у соцмережах.

Поліція досі з'ясовує причини пожежі.

Відомо, що пожежників близько восьмої ранку викликали сусіди артиста, проте поки що ті прибули, від будинку практично нічого не залишилося. Будинок знаменитого актора був невеликий та дерев'яний, тож спалахнув миттєво.

Повідомляється, що актор перебував у будинку один, більше ніхто не постраждав. За даними закордонних ЗМІ, Висоцький останнім часом вже важко пересувався, але від постійної допомоги відмовлявся.

"У четвер буде проведено аналіз ДНК, щоб підтвердити особу загиблої жертви. В огляді місця події взяли участь прокурор та експерт у галузі пожежогасіння. Ми чекаємо на висновки про причину пожежі", — заявила в понеділок секретар окружної прокуратури в Любліні Агнешка Кемпка.

Петро Висоцький народився 13 квітня 1936 року в Торуні, де закінчив школу та будівельний технікум. Потім юнак вирушив до Нової Гути, після чого працював у конструкторському бюро в Торуні. Актор закінчив Державну вищу театральну школу у Варшаві, влаштувався працювати у театр ім. Вілама Хожиця у Торуні.

У кіно Петро Висоцький найбільш відомий за роллю лейтенанта Козуба в серіалі «Чотири танкісти і собака» (1966–1970) Конрада Наленцького, а також за роллю князя Яна Гінтулта у фільмі «Попіл» (1965) Анджея Вайди.

Також актор знявся у стрічках "Шопен. Бажання кохання", "Сусіди", "Алхімік" та інших. Висоцький отримав звання "Заслужений діяч культури", а також удостоєний Срібної медалі "Заслуги культури Gloria Artis".

Читайте також:

Не лякайтеся вечорами: у небі можна буде спостерігати незвичайне явище. Такого не було 19 років

От і дочекалися: у Москві почали транслювати ролики про те, як зібрати тривожну валізку

Удар по російському флоту в Криму: експерт розповів про "яскравий феєрверк"