Стало відомо, що 1 квітня 2023 року в столиці України у віці 63 років помер актор, народний артист України Олександр Гетьманський. Причиною смерті 63-річного чоловіка стала важка хвороба, з якою він боровся тривалий час.

Трагічну звістку повідомили на сторінці Національного академічного драматичного театру ім. Лесі Українки у Facebook. Гетьманський працював там більше 20 років.

"Після тривалої хвороби пішов у вічність народний артист України Олександр Миколайович Гетманський. Вічна пам'ять талановитому артисту! Щирі співчуття родині та друзям", - йдеться в публікації.

Відомо, що актора поховали сьогодні, 3 квітня, у його рідному селищі Високий, що на Харківщині.

Театральній сцені Олександр Миколайович Гетьманський присвятив понад 40 років свого життя, 10 – педагогічній діяльності в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого.

Крім того, Олександр Миколайович зіграв чимало ролей в популярних серіалах. Вперше він з'явився на екранах у 1994 році, втіливши роль в еротичній комедії "Кілька любовних історій", де його партнерами на зйомках стали відомі артисти, такі як Армен Джигарханян, Георгій Віцин та Руслана Писанка.

Всього ж за свою кар'єру Олександр Гетьманський зіграв у більш ніж 40 фільмах, в тому числі в американській біографічній драмі "Її серце" з Анджеліною Джолі в головній ролі.

У 1994 році Олександр Гетьманський отримав звання Заслуженого артиста України, а через 10 років - Народного артиста.

Читайте також:

Горе у Андрія Малахова: дорога забрала життя цілої родини

Рак виявився сильнішим: не стало відомого українського актора

Люди не можуть повірити: не стало легендарної української гімнастки. Їй захоплювалися покоління