Смерть близької людини – це те, з чим змиритися важко, болісно і те, що пережив у житті кожен з нас. Особливо болить, коли не стає батьків, адже не дарма кажуть, що "поки живі наші батьки, ми можемо почуватися дітьми". Свою маму, Маршелін Бертран, відома голлівудська актриса Анджеліна Джолі втратила 15 років тому. Причиною стала онкологія.

Тому не дивно, що на честь Всесвітнього дня боротьби з раком яєчників Анджеліна Джолі згадала про свою покійну матір, яка померла від раку грудей та яєчників у 2007 році, і закликала жінок стежити за своїм здоров'ям.

У своєму Instagram-акаунті акторка Анджеліна Джолі опублікувала архівну фотографію з матір'ю Маршелін Бертран. 9 травня жінці могло б виповнитися 73 роки, але її життя рано забрала підступна хвороба.

"Посилаю свою любов тим, хто також втратив близьких, і сили тим, хто в цей момент бореться за своє життя й життя тих, кого любить. А іншим жінкам, будь ласка, знайдіть час, щоб подбати про себе та пройти мамографію, аналізи крові чи УЗД, особливо якщо у вас є сімейна історія раку #worldovariancancerday”, - написала Анджеліна Джолі під фото.

На фотографії, яку Анджеліна Джолі оприлюднила в Instagram, вона позувала в дитинстві зі світлим волоссям, у білому одязі та солом'яному капелюсі. Поруч із нею з дівчинкою сиділа Маршелін. У підписі до фото Джолі зазначила, що зараз вона майже того віку, що її мати, коли у неї діагностували рак.

До речі, не лише мати Анджеліни Джолі померла від онкології, та й її рідна сестра. Лікарі встановили, що сестри мали загальний генетичний дефект у формі гена BRCA1, що мутував. Ця мутація збільшує ймовірність розвитку ракової пухлини молочних залоз. На жаль, Анджеліна Джолі також успадкувала цей дефект.

Посилання:

  • Ген BRCA1 є частиною геному кожної людини, але приблизно в одному випадку з кожної тисячі він дає небезпечну мутацію, яка збільшує ризик захворювання на рак грудей на 50-80%.

Читайте також:

Закинула ногу на ногу: Алла Пугачова показала пікантну позу та похвалилася молодшою ​​зовнішністю

Її важко дізнатися: дружина депутата Тищенка набрала 17 зайвих кілограмів. Фото

Медики намагаються врятувати Петросяна: у нього не витримало серця. Що відомо