У світі російського кіно та телебачення відбулася трагічна втрата.

Так, у неділю, 21 травня, стало відомо, що напередодні помер каскадер, актор та постановник трюків Олег Василюк. Цю сумну звістку у неділю, 21 травня, підтвердив каскадер-постановник Олег Коритін.

За словами колег, Олег Василюк був відомий своєю професійною діяльністю у сфері кіновиробництва та телебачення. Ще б пак, він займався постановкою трюкових сцен у відомих фільмах і серіалах. В основному, його робота припадала на епізоди, але вона завжди була кропіткою іважливою для фільму загалом.

"З ним я був знайомий з 1974 р. - багато картин разом зробили. Дуже чудовий каскадер і неординарний постановник трюків, дуже шкода, що він пішов від нас. Він завжди підходив до трюкової роботи дуже вдумливо, можна сказати, у нього був свій підхід", - написав у соцмережах каскадер-постановник Олег Коритін.

Найбільш відомий Олег Василюк був за серіалами "Вулиці розбитих ліхтарів" та "Агент національної безпеки", а також фільмом "Важко бути богом" Олексія Германа - старшого.

Також Василюк працював над створенням не менш знакових образів, як Коля з "Хліб, золото, наган", Хантер із серіалу "Острів скарбів" 1982 року та Тоні Рейні з фільму "Викрадення скакуна".

Острів скарбів (1982), фото зі знімального майданчика

Кадр з фільму Хліб, золото, наган (1980)

А ще у фільмографії Олега Василюка такі шедеври вітчизняного кінематографа, як "Важко бути богом" Олексія Германа, "Зірка чарівного щастя" Володимира Мотиля, "Легенда про Тіло" Олександра Алова та Володимира Наумова, "Труффальдіно з Бергамо" Володимира Воробйова Артаньян та три мушкетери" Георгія Юнгвальд-Хількевича.

Сам актор розповідав, що вперше зіграв у кіно ще 1967 року у картині "Сьомий супутник", де виконав епізодичну роль білогвардійця, який падає зі сходів.

Читайте також:

Повний розгром Путіна: колишній командувач силами НАТО розповів, на що здатні західні танки

Сусіди України у небезпеці: літній Лавров розповів, куди Путін кине своїх солдатів

Вже другий інфаркт: Ігоря Ніколаєва намагаються врятувати лікарі. Що відомо про його стан