Стало відомо, що у віці 89 років помер один із легендарних радянських акторів Володимир Приходько. Багато проектів, де він брав участь, було включено до вітчизняного золотого фонду.

Причина смерті досі не відома, хоч актора не стало ще 10 червня 2023 року. Він похований на Артемівському цвинтарі у рідному місті.

Володимир Приходько народився 24 жовтня 1933 року в Україні, у місті Мерефа Харківської області.

Спочатку хлопець здобув кулінарну освіту, після чого працював на заводі та був футболістом. Однак у 25 років спортивну кар'єру довелося завершити через травму.

Таким чином у 29 років Володимир Приходько вступив на відділення музичної комедії у Московському училищі імені Гнесіних, проте училище не закінчив, бо вже в перші місяці почав зніматися в епізодах у кіно та вирішив повністю присвятити себе роботі. Першою його роллю був невеликий епізод у "Їм підкорюється небо".

А за 4 роки вже відбулися зйомки комедії "Операція "И" та інші пригоди Шурика", де йому дісталася роль 15-добника.

Тоді ж почалися зйомки у фільмі "Війна та мир", де актор зіграв солдата-співалу. Трохи пізніше Володимир зіграв у "Джентльменах удачі". Також він взяв участь у зйомках кількох випусків легендарного "Єралашу".

Усього ж Володимир Приходько знявся у 51 фільмі, серед яких можна також відзначити "Вічний поклик", "Народжена революцією", "Вас чекає громадянка Ніканорова", "Вам і не снилося", "Небезпечний вік", "Повернення Будулая"

Останньою кінороботою Приходька став фільм "Закон" (1989).

Читайте також:

Повний розгром Путіна: колишній командувач силами НАТО розповів, на що здатні західні танки

Сусіди України у небезпеці: літній Лавров розповів, куди Путін кине своїх солдатів

Лікарі вибилися з сил: не стало головного актора культових серіалів