Стало відомо, що 22 серпня 2023 року в лікарні Сан-Рафаеле в Мілані помер італійський співак та поет-пісняр Тото Кутуньо (повне ім'я – Сальваторе Кутуньо). Серце італійського співака, на піснях яких виросло не одне покоління, зупинилося на 81 році життя.

За даними агентства ANSA, смерть настала 22 серпня о 16:00.

Трагічну новину журналістам повідомив його менеджер Данило Манкузо. Він повідомив, що причиною стала тривала хвороба співака.

І справді, ще 2008 року у знаменитості знайшли злоякісну пухлину, але після проведеної операції з видалення нирки та курсів хіміотерапії Тото Кутуньо зміг повернутися на сцену.

Однак останніми місяцями трапився рецидив і йому стало набагато гірше. Артиста госпіталізували до лікарні Сан-Раффаеле в Мілані. Там Тото й помер, практично на руках у лікарів, які вже нічого не могли зробити, але з усіх сил намагалися полегшити його останні години життя.

Нагадаємо, що Тото Кутуньо почав брати участь у музичних конкурсах із 13 років, а невдовзі вже сам взявся створювати власні гурти. У 1965 році він організував групу Toto ei Tati, в якій виступав ударником і так досяг успіху в тому, що отримав контракт з великою звукозаписною компанією Carosello Records.

Як соліст він дебютував на фестивалі в Сан-Ремо вже в новому гурті Albatros (загалом він брав участь у цьому фестивалі 15 разів).

1975 року Кутуньо написав кілька композицій спільно з поетом Віто Паллавічіні. Їхня пісня L'Été indien стала хітом у виконанні Джо Дассена у Франції та Френка Сінатра у США. Також музикант співпрацював з Адріано Челентано, Мірей Матьє, Далідою та іншими виконавцями.

Перший справжній успіх прийшов до Тото Кутуньо в 1977 році з піснею Donna Mia, написаною спільно з Майком Бонджорно, вона навіть використовувалася як музична заставка його популярної телепрограми.

Тоді ж Кутуньо пише багато пісень для таких знаменитостей як Джонні Холлідей та Даліда. А його пісня Soli у виконанні Адріано Челентано багато місяців не залишала вершини хіт-параду.

У 1990 Кутуньо переміг на "Євробачення" в Загребі, де виконав пісню Insieme 1992.

Найвідоміші хіти Кутуньо – La Mia Musica, Solo Noi та L'italiano.

Що ж до особистого життя співака, то про нього відомо небагато - з 1971 року Тото Кутуньо був одружений з Карлою. 1989 року в артиста народився позашлюбний син Ніко.

Відомо, що останніми роками артист разом із сім'єю жив на віллі у невеликому генуезькому рибальському містечку Портофіно.

Читайте також:

Ліквідація Путіна: у розвідці розповіли, хто зможе це зробити

Лавров став об'єктом жартів після того, як його зустріли африканські племена та почали танцювати

Був потужний удар: з'явилися фото з російського аеродрому, де було знищено бомбардувальник ТУ-22м3