Гітарист британського культового тріп-хоп-колективу Massive Attack Анджело Брускіні 23 жовтня помер у віці 62 років після хвороби. У нього була плеоморфна карцинома – агресивний та дуже рідкісний рак легенів.

Про його смерть 24 жовтня повідомили на сторінці групи у Facebook.

"Ми спустошені. Як нам усім пощастило, що ми прожили таке життя разом. Який блискучий ексцентричний талант. Неможливо повністю оцінити його внесок. Спочивай зі світом, Анджело", – сказано у повідомленні.

Зазначимо, що Брускіні їздив із Massive Attack на гастролі, але не входив до постійного складу гурту. Він брав участь у записі найвідомішого її альбому "Mezzanine" (1998) та 100th Window (2003). Він також грав на гітарі в синглу Джейн Тейлор Blowing This Candle Out у 2003 році і виступав із гуртами The Numbers, Rimshots та The Blue Aeroplanes.


Дружина Брускіні Джессіка Меррітт підтвердила у Facebook, що він помер через хворобу.

"Мені дуже сумно повідомити, що мій прекрасний чоловік Анджело Брускіні помер 23 жовтня 2023 року о 00.15. Це було наслідок рідкісного та агресивного раку – плеоморфної карциноми", – написала Меррітт.

Вона додала, що він був "справжнім джентльменом до кінця".

Нагадаємо, що в липні Брускіні повідомив у Facebook, що він хворий на рак легень у термінальній стадії.

"Тепер уже двічі фахівці лікарні говорили мені "удачі" з приводу раку легень, думаю, що я все. Я прожив прекрасне життя, багато разів побачив світ, зустрів багато чудових людей, але двері зачиняються, думаю, я напишу книгу", – написав музикант.

Посилання:

  • Гурт Massive Attack, який називають піонером музичного стилю тріп-хоп, був заснований у 1988 році. Колектив вважають одним із провідних представників британської андеграунд-сцени. Музика Massive Attack звучить у багатьох відомих фільмах, зокрема "Матриця", "Доктор Хаус", "Мулен Руж".

Читайте також:

Шанувальники сумують: не стало зірки культових фільмів "Роккі" та "Одного разу в Америці"

Ось це поворот: Охлобистін раптом заступився за зірку "9 роти" Смольянінова, який підтримує Україну

Щастя закінчилося раптово: онука Софії Ротару залишилася без своєї коханої людини