Як правило, будь-який салат із печеним перцем їдять на початку обіду, закушуючи їм майже обов'язкову чарку виноградної ракії. Серби кажуть, що, спробувавши його одного разу, люди стають фанатами на все життя.

Продукти:

  • перці довгої форми, але можна і болгарську;
  • 5-6 яєць;
  • шинка;
  • 200 г майонезу;
  • 200 гр сметани.

Перець для сербського салату потрібно запекти насамперед.

Запікати перець у духовці дуже просто:

  • Злегка змастіть лист оливковою олією і розкладіть на ньому перці. Запікайте в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 25-40 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб переконатися, що перець розм'як і добре припікався з усіх боків.
  • Якщо часу на духовку немає, то кладемо деко під жаровню, нагору і уважно дивимося, щоб перець не підгорів. При цьому способі приготування перці потрібно перевертати частіше, щоб кожна сторона також

Яйця потрібно відварити, почистити та нарізати смужками.

Шинку нарізати теж соломкою.

Перець очистити від шкірки і також нарізати.

Всі продукти перемішати та заправити сметаною з майонезом.

Читайте також:

Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт

Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт

Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка