Затирання (затирання, прання) – це давня страва, яка часто споживалася, але в наш час практично забута.

А виник цей рецепт через те, що раніше не було макаронів, і тим паче дрібної вермішельки. Ось і вигадали щось подібне для варіння молочного супу.

Напівсухе тісто розтирали між пальцями в кипляче молоко або просто в окріп. Частинки тіста виходили різного розміру, в цьому теж приємна особливість затирання - то великий шматочок попадеться, то густа мучка в молоці. Смачно, просто та швидко!

Рецепт "затирки":

  • борошно -2,5 склянки (на 200 мл);
  • молоко -1,5 літри;
  • вода для борошна 50мл. (підливаємо потроху);
  • вода – 0,5 літра, додається до молока;
  • яйце -1 шт;
  • сіль -2 щіпки.

У кипляче молоко відправляємо борошняну крихту. Також всипаємо сіль.

Варимо затируху, періодично помішуючи, приблизно 10 хвилин до готовності.

Для подачі:

  • цукор – 1-2 чайні ложки на тарілку;
  • олія - ​​пів ч. ложки.

Читайте також:

Збиваємо яйце разом із рисом: як приготувати незвичайну забуту страву. Рецепт

Як засолити найсмачнішу капусту на зиму. Старовинний рецепт

Як приготувати ранкову "Шакшуку": рецепт швидкого сніданку від Євгена Клопотенка