Сходження на трон первістка Єлизавети ІІ заплановано на початок 2023 року. Сама коронація проходитиме у Вестмінстерському абатстві, як і було 900 років до цього. До речі, коронація є державною подією.

У мережі показали, як виглядає корона, яку покладуть на голову нового короля. Докладніше про це інформує МЕТА .

За традицією, на голову нового короля або королеви прийнято покладати корону Святого Едуарда. Важить корона 2 кілограми 230 грам. Корона з коштовностей Лондонського Тауера усипана 444 дорогоцінним камінням, включаючи гранати, тумарліни, сапфіри та рубіни. Аксесуар наповнений фіолетовим оксамитом та хутром. Корона була виготовлена ​​у 1661 році. Монарху надягають корону лише на момент коронації, а після цього її покладають на голову короля лише на відкриттях парламенту чи інших офіційних урочистих державних заходах.

Королева Єлизавети ІІ, яка спочила, також одягала цю корону в день своєї коронації. Однак потім вона носила зовсім іншу корону.

На додаток до корони, Чарльз III отримає коронаційне кільце, яке прозване обручкою Англії. Одягається на безіменний палець правої руки. Також новий король отримає скіпетр, який був виготовлений в один рік з короною. Також монарху вручать дві золоті армили.

Читайте також: