Для багатьох поколінь глядачів ця актриса була улюбленою "зіркою" екрану та сцени, а також еталоном жіночності та краси. Ось тільки по життю вона була самотня, а останніми роками й зовсім жила одна. Ще б пак, 2007-го актриса Ірина Мірошниченко поховала третього чоловіка Ігоря Васильєва, а 2018-го — хрещеницю, яка замінила їй дочку. Своїх дітей легенда кіно не мала, тому йдучи в дрогой вимір, їй і попрощатися не було з ким.

Так стало відомо, що у четвер, 3 серпня, об 11:35 мск. у реанімації зупинилося серце знаменитої російської актриси єврейського походження Ірини Мірошниченко. Їй було 81 рік.

Відомо, що 31 липня у Ірини Мірошниченко зупинилося серце, проте актрису врятували кардіологи. 1 серпня її ввели у стан коми та підключили до апарату ШВЛ, проте, не виходячи з коми, вона померла.

Трагічну новину повідомив ректор Школи-студії МХАТ Ігор Золотовицький.

на жаль, Ірини Петрівни не стало", - сказав він.

Де і коли попрощаються з Мірошниченком поки що невідомо. Ймовірно, траурну церемонію організовуватиме МХТ ім. Чехова, у якому акторка прослужила 58 років.

"Театр із сумом повідомляє: сьогодні, 3 серпня, пішла з життя народна артистка Росії Ірина Мірошниченко. Буквально днями ми вітали її з 81 днем ​​народження, а потім, коли вона раптово потрапила до лікарні, сподівалися, що численні побажання здоров'я зможуть. Але на жаль… <...> Для нас, її колег, Ірина Петрівна була прикладом служіння сцені та публіці, взірцем вірності Художньому театру та просто рідною людиною”, — написали у культурній установі.

Відомо, що Ірині Мірошниченко стало погано у свій день народження, 24 липня. Кілька днів актриса лікувалася вдома, але коли температура піднялася до 40, звернулася до лікарів. У лікарні у неї діагностували грип із ускладненнями, кісти в обох нирках та потовщення стінок шлунка. Крім того, у зірки кіно виявили пухлину у мозку.

Ірина Мірошниченко народилася у Барнаулі 24 липня 1942 року.

Як актриса вона дебютувала у фільмі Георгія Данелії "Я крокую Москвою". Першою великою роботою актриси стала роль розвідниці Галини Ортинської у фільмі Антона Тимошиніна "Їх знали лише в обличчя". Вона також відома за роллю Марії Магдалини у фільмі Андрія Тарковського "Андрій Рубльов".

Також Мірошниченко знімалася у фільмах «Дядя Ваня», «Кремлівські куранти», «Прийшов солдат із фронту», «…І інші офіційні особи», «Вам і не снилося…», «Рудий, чесний, закоханий», «Таємниці мадам Вонг », «Зимова вишня», «Журавлина в цукрі» та багатьох інших.

1988 року Мірошниченко отримала звання Народної артистки РРФСР. У 2021 році вона була нагороджена орденом "За заслуги перед Батьківщиною" ІІІ ступеня.

Читайте також:

Дуже дивний у нього ліфчик: Кіркоров насмішив людей своїм вбранням

Несподіваний поворот: Ердоган уже чекає на Путіна в Туреччині. Що відомо

Люди сумують: у бою не стало українського актора та спортсмена