Стало відомо, що у бою на Запорізькому напрямку загинув Олексій Хільський, позивний "Скіф", який у мирний час був актором.

14 листопада Олексію мало б виповнитися 36 років, однак відтепер йому назавжди 35 років.

Після Перемоги Олексій Хільський планував і надалі займатися улюбленою роботою - створювати для глядачів захоплюючі кінообрази на екрані. Не судилося. Майбутнє забрала війна.

У актора залишились дружина Надія та 13-річна донька Валерія. З коханою актор був разом 16 років, 13 з яких – у шлюбі.

Дружина актора Надія Хільська ще 18 серпня публікувала відеоповідомлення про те, що немає зв’язку з Олексієм. Жінка говорила і по її обличчю котились градом сльози.

А вже за кілька годин на її сторінці з’явились слова розпачу:

"Я пишу, але сама не можу до кінця в це повірити. Льоша загинув. Загинув під час виконання бойового завдання. Він був найкращим з усіх кого я знаю. Найдобрішим! Найгарнішим! Найталановитішим! Все, за що він брався він робив з пристрастю. А яка в нього була жага до життя! Він так любив життя! Я кохаю тебе, мій воїн!".

Відомо, що 35-річний Олексій Хільський долучився до лав ЗСУ у перші дні російського повномасштабного вторгнення. Спочатку актор записався в тероборону, але незабаром зрозумів, що може принести більше користі. Вже через 10 днів після початку війни Олексій вивіз сім'ю з Києва на захід України, а сам пішов у військкомат.

"Прийшов. Мені кажуть: "Готовий сьогодні їхати?" Кажу: "Дайте хоч пару днів, щоб дружину підготувати". Мені дали кілька днів. Я не міг інакше вчинити, я не міг не піти", - розповідав Хільский Лілії Ребрик в проекті "Дочекаюсь".

Так актор опинився на фронті. Він служив у 46-й окремій аеромобільній бригаді ДШВ на посаді головного сержанта взводу розвідроти. Олексій брав участь у наступальній операції на Херсоні, захищав Бахмут та Соледар.

Відомо також, що Олексія нагородили званням ветерана України.

Олексій був двічі поранений, але після лікування та відновлення знову повертався на фронт.

До 24 лютого 2022 року Олексій Хільський активно знімався у фільмах та серіалах, грав у театрі. На рахунку актора близько 25 ролей у кіно ("Нюхач", "На твоєму боці", "Кріпосна", "Квачка", " Лікар Ковальчук", "Опер за викликом", "Загадка для Анни" та інші), а також десятки робіт у театрі.

"Бракує слів. Суцільний біль і люта ненависть.Співчуваю рідним. Схиляю голову перед одним із найкращих синів України, що віддав найдорожче задля майбутнього рідної землі, за кожного з нас. Вічна памʼять Герою", - написала керівниця Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, акторка Олеся Жураківська.

"Це тотальний біль. Ми молились до останньої хвилини. Не вистачає повітря. Досі не вірю…так не мало бути. Ні! В тобі вирувало завжди життя, любов, справедливість, добро, талант, мудрість. Ти був найкращим другом, прикладом. Нам пощастило знати таку людину як ти", — написала Влада Скубченко-Прудник.

"Мужній, сміливий, гарний, як Бог, чудовий батько і чоловік, талановитий актор, який міг би зіграти ще сотню прекрасних ролей- віддав своє життя за нас, за свою рідну землю, за Україну", — написала про Олексія Юлія Міщенко.

Читайте також:

Росіяни вдарили по виставці у Чернігові, зруйновано драмтеатр, серед жертв – дитина. Десятки поранених

Потужний удар дронами по російському летовищу: літаки розгорнуло, Шойгу в паніці

Не стало легенди кіно: він знімався у фільмах "Друг", "Гардемарини, вперед" та "Найчарівніша і найпривабливіша"

Щось уже відчуває? Волочкова розповіла, в якій труні його ховатимуть. Дуже несподівано