На тлі загострення конфлікту на Близькому Сході російські пропагандисти звинуватили лідера групи "Машина часу" Андрія Макаревича в тому, що він як останній боягуз втік із Ізраїлю до Європи через війну. Але, будучи людиною честі та слова, музикант не став мовчати і поставив на місце кремлівських посіпак.

Так, музикант, який переїхав до Ізраїлю на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Андрій Макаревич розповів, що на початку війни в Ізраїлі він перебував у Європі разом із групою "Машина часу", оскільки в цей час вони мали тур.

Тому, коментуючи висловлювання пропагандистів щодо того, що він знову втекли від війни, Макаревич заявив: "Г***юки із жовтої російської преси вже встигли написати, що Макаревич знову втік від війни, цього разу ізраїльської, і прохолоджується в Європі. Війна мене застала наприкінці другого тижня наших гастролей з "Машиною часу". І переривати їх, скасовувати їхнє закінчення я просто не міг. Але сьогодні ми відіграли останній концерт, а завтра я лечу додому - в Ізраїль".

Водночас, на своїй сторінці у Facebook він сказав, що готовий взяти до рук зброю та відбивати атаки бойовиків ХАМАС.

Щоправда, Макаревич упевнений, що йому не дадуть до рук зброю.

"Гвинтівку мені, на жаль, не дадуть. Я з'ясовував. Хоча я дуже непогано стріляю. Але я постараюся бути чимось корисним. Я дуже хочу побажати всім нашим солдатам, усім резервістам, усім добровольцям – удачі якнайшвидшої перемоги. І, будь ласка, залишайтеся цілими неушкодженими та повертайтеся додому. Переможемо ми обов'язково, ми й не таке бачили", – сказав музикант, художник, поет та письменник Андрій Макаревич.