Стало відомо, що на війні загинув 21-річний Савелій Федан – український співак із Енергодару, учасник дев'ятого сезону талант-шоу "Х-фактор".

Про смерть захисника повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов, який також поділився відео виступу Федана на вокальному шоу. Він також написав, що Савелій завжди вірив у майбутнє своєї країни, тож без краплі сумніву пішов на фронт.

"Ми пам'ятатимемо Савелія таким: талановитим і світлим юнаком з незламним кодексом честі, щирим патріотом України, який завжди вірив у майбутнє своєї країни і, не вагаючись, став на її захист", - написав він.

Варто зазначити, що Савелій Федан був одним із найяскравіших учасників українського "Х-фактора" та подавав великі надії.

Федан прийшов на "Х-фактор" у 2018 році, коли йому було лише 16 років.

Однак, з початку повномасштабної війни зовсім юний, але хоробрий юнак змінив мікрофон на зброю. Понад півтора роки він боровся за свободу та незалежність рідної країни на фронті.

Відомо, що спочатку Савелій навчався у Запорізькому обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою "Захисник", після – вступив на факультет підготовки фахівців десантно-штурмових військ Одеської військової академії, а після початку повномасштабної війни мужньо став на захист України.

"Хлопець прожив на світі всього 21 рік… Попереду у нього мало бути довге та щасливе життя. Але життя хлопця обірвала війна, його забрали нелюди, які прийшли на нашу землю вбивати та руйнувати. Розділяємо біль втрати та приносимо щирі співчуття родині та близьким" , - додав мер.

Читайте также:

Газманова опозорили на всю Россию: вот чем он занимается, чтобы сыночек жил в Монако

Все началось с боли в сердце: не стало великого украинского актера. Был в самом расцвете сил

Не стало легенды диско 80-х: эти хиты слушают до сих пор. Вечная память кумиру миллионов

"Чисто случайно назвала": Надя Дорофеева раскрыла имя своего маленького сына