Вранці 2 вересня 2023 року всі шанувальники російського кінематографа були приголомшені трагічним звісткою. Повідомлялося, що на 41-му році життя помер актор Олексій Янін, який знімався в серіалах "Фурцева", "Суддя", "Всі мужики сво...".

Відомо, що останніми роками актор прикутий до ліжка, оскільки вісім років тому Яніна розбив інсульт. Після цього улюбленець мільйонів жінок не міг самостійно пересуватися, їсти і навіть говорити.

Спочатку за артистом доглядали його мати, вітчим Микола та дружина. Проте нещодавно дружина Яніна, актриса та співачка Дар'я Клюшнікова, вирішила розпочати "нове життя". Вона лише зрідка відвідувала актора та привозила до нього його сина. Щоправда, дитину Янін не впізнавав, бо на момент інсульту хлопчику було лише три роки, а тому актор запам'ятав його саме таким.

При цьому дружина актора, учасниця "Фабрики зірок", Дар'я Клюшнікова жодного разу не коментувала чутки про розлучення з Яніним та завжди відмовлялася брати участь у різних телевізійних шоу, куди її неодноразово запрошували.

Смерть Олексія Яніна підтверджували журналістам у прес-службі Російського академічного молодіжного театру (РАМТ), де служив актор.

"Останні вісім років Олексій боровся з наслідками важкого інсульту, у березні йому виповнилося всього 40… Наші щирі співчуття рідним та близьким. Сумуємо разом з вами! Про час та місце прощання буде оголошено додатково", — йшлося у заяві театру .

Олексій Янін народився 14 березня 1983 року у Москві. Після школи вступив до Театрального училища ім. Щепкіна (курс В.І. Коршунова). Ще студентом дебютував у кіно, зігравши в короткометражці "Чекати".

Актор уславився ролями в РАМТ, куди був прийнятий у 2004 році. Одними з його яскравих робіт були Карраско в "Дон Кіхоті", принц у "Попелюшці", Петро в "Бісах" за романом Достоєвського.

Крім того, Олексій Янін зіграв у більш ніж 30 серіалів: «Однокласниці», «З коханими не розлучаються», «С.С.Д», «Дочки-матері» та багато інших.

Читайте також:

Газманова зганьбили на всю Росію: ось чим він займається, щоб синочок жив у Монако

Все почалося з болю у серці: не стало великого українського актора. Був у самому розквіті сил

Не стало легенди диско 80-х: ці хіти слухають досі. Вічна пам'ять кумиру мільйонів

"Чисто випадково назвала": Надя Дорофєєва розкрила ім'я свого маленького сина